از آنجا که قرار بود این غزوه در منطقهای دوردست اتفاق بیفتد و لشکر اسلام از امکانات کمی بهرهمند بود، بنابراین پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم مسلمانان را به انفاق در راه خدا تشویق نمود و پاداش چنین انفاقی را نیز بیان داشت.
بر این اساس هر یک از صحابه به اندازه توان خود انفاق کردند و در این غزوه عثمان از دیگران، گوی سبقت را ربود.
[۱۳]؛ چنانکه عبدالرحمان بن حباب میگوید: در حالی که پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم مسلمانان را برای انفاق بر لشکر عسره، تشویق مینمود، عثمان ابن عفان برخاست و گفت: ای رسول خدا! من صد شتر با تمام تجهیزات در راه خدا انفاق مینمایم. پیامبر با تشویق و ترغیب ادامه داد و از مردم برای تجهیز این لشکر کمک درخواست مینمود.: باز دوباره عثمان برخاست و گفت: من دویست شتر با تمامی تجهیزات در راه خدا انفاق مینمایم و برای بار سوم وقتی رسول خدا تشویق نمود و از مردم کمک درخواست نمود، عثمان برخاست و گفت: من سیصد شتر با تمامی تجهیزات در راه خدا انفاق مینمایم.:blossom:
راوی میگوید: پیامبر در حالی از منبر پائین میآمد که میگفت: عثمان بعد از امروز هر کاری بکند، برایش ضرری ندارد و این جمله را دو بار تکرار فرمود:
۱۴]در روایت دیگری عبدالرحمان بن مره میگوید: هنگامی که پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم برای لشکر عسره، کمک جمعآوری مینمود، عثمان هزار دینار به پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم تحویل داد. آن حضرت آنها را با دستش زیرورو میکرد و میگفت: ابن عفان بعد از این هر کاری بکند، ضرر نخواهد کرد و این سخن را چندین بار تکرار نمود.
[۱۵]عمر رضی الله عنه نیز نصف دارایی خود را آورده بود و گمان میکرد بر ابوبکر پیشی گرفته است؛ چنانکه میگوید: پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم از ما کمک طلبید. من در آن روزها مال داشتم. با خود گفتم: امروز از ابوبکر سبقت خواهم گرفت. بنابراین، نصف دارایی خود را آوردم. پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم پرسید: برای زن و بچههایت چه گذاشتهای؟ گفتم: همین مقدار را برای آنها گذاشتهام. بعد از آن ابوبکر با تمام داراییاش آمد.پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم ، از او پرسید: برای زن و فرزندانت چه گذاشتهای؟ گفت: (اطاعت) خدا و پیامبرش را برای آنها گذاشتهام. با خود گفتم: هیچ گاه از تو پیشی نخواهم گرفت.