- خوردن و نوشیدن عمدی در روز رمضان.
- همبستری (آمیزش جنسی) در روز رمضان.
- انزال خود خواستهی منی در بیداری در اثر بوسیدن همسر یا استمنا یا … در روز رمضان.
- استفاده از آمپولهای مُغَذّی در روز رمضان.
چون روزهدار این موارد را عمدا و درحالیکه میداند باعث ابطال روزه میشوند و در صورتی که روزهاش را از یاد نبرده باشد، انجام دهد، روزهاش باطل میشود.
- خروج خون حیض و نفاس در روز رمضان.
- ارتداد از اسلام.
- دیالیز کلیه؛ دیالیز کلیه دو نوع است:
الف) دیالیز از راه خون؛ که عبارت است از کشیدن خون بیمار از یکی از رگها و قرار دادن آن در دستگاهی که عملکردی چون کلیه دارد علاوه بر اینکه مواردی به آن اضافه میشود. سپس این خون پاک در مدت سه یا چهار ساعت به بدن بر میگردد. خروج این خون از بدن و وارد شدن به آن وضو را نمیشکند اما روزه را باطل میکند.
ب) دیالیز صفاقی؛ در این نوع، لولهای در شکم بیمار بین ناف و زیر ناف گذاشته میشود که خون و ادرار و مایعات دیگر را جمع میکند. سپس بیمار به خالی کردن محتویات این لوله میپردازد.
اما حکم آن: اگر آنچه از این لوله خارج میشود خون باشد، وضو را نمیشکند اما اگر ادرار یا مدفوع یا چیزی با ویژگی این دو باشد -که اغلب اینگونه است- وضو را میشکند و روزه را باطل نمیکند.
– قورت دادن خلطی که از سینه خارج میشود، برای روزهدار و حتی دیگران حرام است؛ زیرا پلید بوده و برای بدن مضر است. اما باعث ابطال روزه نمیشود.
اگر خونی از زبان یا دندانهایش خارج شود یا اینکه غذایی را بچشد، نباید آنرا قورت دهد؛ و چون روزهدار آن را قورت دهد، روزهاش باطل میشود.