۱۱-بالا گرفتن مهریه : این کار خلاف شرع است، زیرا هرچه هزینهی ازدواج آسانتر باشد، برکت و دوام ازدواج بیشتر است.
تصمیمگیری برای این کار بیشتر به دست زنان است، از این رو مهریههای سنگینی به دوش همسرانشان میگذارند.
هرگاه سخن از مهریهی سبک به میان آید، گویند : مهریهی دخترمان باید این قدر و این قدر باشد، مانند مهریهی دختر فلانی! و چه بسیار رخ میدهد که توافق نکردن بر سر مقدار مهریه موجب انصراف خواستگار میشود.
پیامبر فرموده است : «بهترین مهریه آسانترین آن است».
[روایت حاکم].
همچنین به یکی از یارانش فرمود : «ازدواج کن هرچند با یک انگشتر آهنی».
[روایت بخاری].
۱۲-رسم به دست کردن حلقهی نامزدی :
بدین صورت که در بعضی جوامع اسلامی مرسوم است خواستگار پیش از عقد حلقهای طلایی که معمولاً نامش نیز بر آن نقش شده به انگشت دست راست نامزدش میکند، که پس از عروسی از دست راست بیرون آورده و به دست چپ میکند.
این کار از عادات مسیحیان است که در اسلام سابقه و مشروعیتی ندارد.
۱۳-ملزم کردن همسر به تهیهی سرویس طلا و پوشاک : بدین صورت که داماد باید در مراسم جشنی و چه بسا در حضور نامحرمان سرویسی طلا و لباس به تن همسرش بپوشاند.
اینها همگی نوآوریهایی است که مردم امروزه پدیده آوردهاند و هیچ دلیل شرعی ندارند و موانعی گردیدهاند بر سر راه ازدواج بسیاری از جوانانی که میخواهند از طریق ازدواج اسلامی عفت خود را نگه دارند و وارد زندگی زناشویی شوند.
۱۴-پافشاری بر برگزاری جشن عروسی در هتل یا سالنهای مجلل : این کار موجب زیادهروی و اسراف میشود که خداوند ما را از آن بازداشته و آن را هیچ دوست نمیدارد.
خداوند بلندمرتبه میفرماید : «بخورید و بیاشامید و[لی] اسراف مکنید که او اسرافکاران را دوست نمیدارد».
این کار موجب تباه شدن مقدار مالی میشود که باید برای کرایهی هتل یا سالن پرداخت کرد. برای چه خواهان آسانگیری در ازدواج نیستیم؟