۳-اهتمام نورزیدن به پرداخت زکات مال و زیورآلاتی که زن داراست، وقتی که به حد نصاب برسد و یک سال بر آن بگذرد.
واجب آن است که در این صورت زن زکات زیورآلات خود را پرداخت کند، فرقی نمیکند که این زیورآلات مورد استفاده و پوشش او باشد یا آنها را ذخیره کرده باشد.
(البته این نظر حنابله و برخی از فقیهان است و در مورد این مسأله اختلافنظر است و عدهای پرداخت زکات زیورآلاتی که مورد استفاده و پوشش زن میباشد، گرچه به حد نصاب برسد واجب نمیدانند).
در هر صورت به یاد داشته باشیم که پرداخت زکات یکی از پنج رکن اسلام است. و خداوند پاک و بلندمرتبه به کسی که آن را نبپردازد عذابی دردناک بیم داده است :
قرآن می فرماید : «… و کسانی که زر و سیم را گنجینه میکنند و آن را در راه خدا هزینه نمیکنند، ایشان را از عذابی دردناک خبر ده. روزی که آن [گنجینه]ها را در آتش دوزخ بگدازند و پیشانی و پلهو و پشت آنان را با آنها داغ کنند [و بگویند :] این است آنچه برای خود اندوختید، پس [کیفر] آنچه را میاندوختید، بچشید».
[توبه : ۳۴-۳۵].
۴-سکوت کردن و نصیحت کردن همسر و فرزندانی که نماز نمیخوانند یا از نمازشان غافل می شوند.
خواهر مسلمان، آگاه باش که هر کس عمداً نماز را ترک گوید کافر شده و از اسلام برگشته و مرتد شده است.
در مورد مرتد احکامی وجود دارد، از آن جمله :
باید پیوند زناشوییاش را با همسر مسلمانش فسخ کند، زیرا همسرش بر او حرام میشود . چطوری میتوان با همسری زندگی کرد که نماز نمیخواند یا نسبت به آن سهلانگاری روا میدارد؟
۵-بیتوجهی مادر به تغییرات جسمی و روحی دخترش.
به گونهای که ممکن است دختر به سن بلوغ برسد و مادر او را آگاه نسازد که از این پس باید نماز، روزه و بقیهی فرایض دینیاش را انجام دهد.
۶-اختصاص دادن رنگ مشخصی برای احرام حج یا عمره، مانند رنگ سبز و غیر از آن، در حالی که چنین کاری دلیل شرعی ندارد. همچنین پوشیدن نقاب و دستکش در هنگام احرام [جایز نیست].
حال آنکه پیامبر از این کار نهی کرده و فرموده است : «زنی که احرام به تن دارد نباید نقاب یا دستکش بپوشد».
[روایت بخاری].