خداوند متعال، ابوبکر رضی الله عنه را در قرآن، اتقی نامیدهاست:
(لیل-۱۷) یعنی: «و پرهیزکارترین انسانها، ازآن آتش هولناک، بدور داشته خواهدشد.»
البته توضیح بیشتر این مطلب که خداوند، ابوبکر رضی الله عنه را پرهیزکارترین انسانها خوانده است، در بحث فعالیتهای ابوبکر رضی الله عنه برای آزادی بردگان مسلمانی که بهدست مشرکان شکنجه میشدند، خواهدآمد.
اوّاه (نرم دل و کسی که خدا را با تضرع و زاری بخواند)
ابوبکر رضی الله عنه به لقب اوّاه (نرمدل و زاریکننده)، نامیدهشده که همین عنوان، دلیل خداترسی ابوبکر رضی الله عنه و فروهشتگی او در مقابل خدای متعال است.
ابراهیم نخعی رحمه الله میگوید: «ابوبکر رضی الله عنه از آن جهت به لقب اوّاه، نامیده شده که بسیار نرمدل بوده است.»
زادگاه ابوبکر رضی الله عنه و ویژگیهای ظاهری او علما در اینکه ابوبکر رضی الله عنه پس از عامالفیل به دنیا آمده، اختلافی ندارند؛ اما بر سر اینکه تولد ابوبکر رضی الله عنه چند وقت، پس از عامالفیل بوده، اختلاف نظر وجود دارد.
برخی گفتهاند: ابوبکر رضی الله عنه، سه سال پساز عامالفیل به دنیا آمده و عدهای، دو سال و نیم پساز عامالفیل را زمان تولد ابوبکر رضی الله عنه میدانند.
برخی هم دوسال و چند ماه را بدون تعیین عدد ماه، موقع تولد ابوبکر رضی الله عنه دانستهاند.
به هر حال ابوبکر رضی الله عنه در آغوش پدر و مادری که درمیان قومشان دارای حرمت و عزت بودند، بهخوبی پرورش یافت و همین، باعث شد تا ابوبکر رضی الله عنه نیز درمیان قومش، محترم و سرآمد باشد.
شکل ظاهری ابوبکر رضی الله عنه را چنین بیان کردهاند: چهرهای سفید و جسمی نحیف و لاغر داشت؛ قیس بن ابیحازم میگوید: ابوبکر رضی الله عنه، شخصی لاغر اندام و سفید بود که گوشت کمی بر بدن داشت. سیرتنگاران، ویژگیهای ظاهری ابوبکر رضی الله عنه را از زبان راویان، چنینگفتهاند: وی، سفید آمیخته به زردی بود؛ قد و قامتی نیک و لاغر و چهرهای استخوانی با گونههای پرنشاط داشت؛ شلوارش، به کمر، بند نمیشد و پشتش، اندکی خمیده و گونهاش، شاداب و کمگوشت بود؛ چشمان فرورفتهای داشت و بینیاش، از وسط، برآمده و دارای سوراخهای کوچکی بود؛ ساقهای باریکی داشت و با وجودی که رانهایش،کمگوشت بود،
اما محکم و چابک به نظر میرسید؛ پیشانیش، بلند و کشیده بود و انگشتانش، استخوانی و یکنواخت؛ او، ریشش را با حنا و کتم، رنگ مى کرد.
(نام کتاب:خلفای راشدین؛ابوبکرصدیق رضی الله عنه، مؤلف:دکترعلی صلابی)