آیا در هنگام طواف واجب است که زن همه بدنش را بپوشاند؟
الحمدلله،
در هنگام طواف واجب است که زن همه بدنش را بپوشاند و صدایش را پایین آورد، و چشمش را پایین آورد؛ مردان را فشار ندهد، مخصوصاً در هنگام دست زدن به حجرالاسود یا رکن الیمانی؛ طواف کردن زن با فاصله زیاد از کعبه بهتر از آن است که نزدیک کعبه باشد، ولی در فشار و ازدحام باشد، زیرا توأم بودن و فشار دادن حرام است؛ بدلیل این که در آن فتنه و وسوسه وجود دارد در صورتی که نزدیک بودن به کعبه و بوسیدن حجرالاسود با وجود امکان سنت است. نباید برای تحصیل سنت مرتکب حرامی شد. در ضمن در چنین حالتهایی این کار در حق زن سنت نیست؛ زیرا سنت در این حالت در حق وی این است که هرگاه از راه دور برابر حجرالاسود رسید به سوی آن فقط اشاره نماید.
امام نووی در کتاب [المجموع] (۸/۳۷) گفته است: اصحاب ما گفتهاند: بوسیدن حجرالاسود برای زنان مستحب نیست، همچنین دست زدن آن مستحب نیست جز وقت خلوت طواف و شب هنگام و غیره؛ زیرا در غیر اوقات خلوت هم برای زنان ضرر دارد و هم برای دیگران.
در کتاب [المغنی] (۳/۳۳۱) گفته است: طواف کردن در شب برای زن سنت است، زیرا این عمل برای وی با پوششتر خواهد بود و همچنین ازدحام جمعیت کمتر است، لذا برای وی ممکن است که به کعبه نزدیک شود و حجرالاسود را لمس کند.
وصلی الله وسلم علی محمد و علی آله و اتباعه الی یوم الدین
برگرفته از:کتاب تنبیهات علی أحکام تختص بالمؤمنات، شیخ دکتر صالح بن فوزان