آنچه از سخن، در نماز ممنوع شده است

عَنْ عَبْدِاللَّهِ بْنِ مَسْعُوْدٍ قَالَ: کُنَّا نُسَلِّمُ عَلَى النَّبِیِّ وَهُوَ فِی الصَّلاهِ، فَیَرُدُّ عَلَیْنَا، فَلَمَّا رَجَعْنَا مِنْ عِنْدِ النَّجَاشِیِّ سَلَّمْنَا عَلَیْهِ، فَلَمْ یَرُدَّ عَلَیْنَا، وَقَالَ: «إِنَّ فِی الصَّلاهِ شُغْلاً». (بخارى:۱۱۹۹)
ترجمه: عبد الله بن مسعود می گوید: (ابتدا) هنگامی که رسول الله مشغول نماز خواندن بود و ما به ایشان سلام می دادیم، جواب سلام ما را می داد. اما هنگامیکه از نزد نجاشی (پس از هجرت به حبشه) برگشتیم و سلام دادیم، جواب نداد و فرمود: «در نماز، مشغولیت دیگری وجود دارد».

وَفِیْ رِوَایَهٍ عَنْ زَیْدِ بْنُ أَرْقَمَ قال: کَانَ أَحَدُنَا یُکَلِّمُ صَاحِبَهُ فِی الصَّلاهِ، حَتَّى نَزَلَتْ:حَافِظوا عَلَى الصَّلَوَاتِ وَالصَّلاهِ الْوُسْطَى وَقُومُوا لِلَّهِ قَانِتِینَ فَأُمِرْنَا بِالسُّکُوتِ. (بخارى:۱۲۰۰)
ترجمه: و در روایتی، زید بن ارقم می گوید: در ابتدای اسلام ، هنگام نماز خواندن، با یکدیگر صحبت می کردیم. اما زمانی که این آیه نازل شد که: (بر نمازها مواظبت کنید بویژه نماز میانه، و برای خدا با فروتنی بایستید). به ما دستور داده شد تا در نماز، سکوت را رعایت نماییم.

هموارکردن سنگ ریزه ها در نماز

عَنْ مُعَیْقِیب: أَنَّ النَّبِیَّ قَالَ فِی الرَّجُلِ یُسَوِّی التُّرَابَ حَیْثُ یَسْجُدُ، قَالَ: «إِنْ کُنْتَ فَاعِلاً فَوَاحِدَهً». (بخارى:۱۲۰۷)
ترجمه: معیقیب می گوید: رسول الله درباره کسی که خاکهای مکان سجده اش را هموار می کند، فرمود: «اگر می خواهید این کار را انجام دهید، یک بار کافی است».

مقاله پیشنهادی

آنچه به هنگام بازگشت از حج یا عمره یا غیره گفته می‌‌شود

عَنْ عَبْدِ اللهِ بْنِ عُمَرَ رضی الله عنهما قَالَ: کَانَ رَسُولُ اللهِ صلی الله علیه …