مراسم عروسی

جشن عروسی برای ابراز شادمانی و سرور به خاطر پیوند ازدواج و نیز برای آشکار ساختن آن می باشد. در این جشن و مراسم ترانه خوانی و سرگرمی مباح جایز است. در یک عروسی حضرت عایشه -رضی الله عنها- فارعه دختر اسعد -رضی الله عنها- را در مراسم عروسی اش به منزل شوهر وی نبیط بن جابر انصاری برد. رسول خدا صلى الله علیه و سلم به او فرمود:(یا عائشه، ما کان معکم لهو؟! فإن الأنصار یعجبهم اللهو) یعنی: «ای عایشه! آیا همراه شما سرگرمی (دف و غیره) نبود؟ زیرا انصار، سرگرمی را دوست دارند.»_[بخاری] در روایتی آمده است که آن حضرت صلی الله علیه و سلم فرمود: (فهل بعثتم معها جاریه تضرب بالدف، وتغنی؟) یعنی: «آیا کنیزی را با او روانه ساختید تا دف بزند و آواز بخواند؟» حضرت عایشه رضی الله عنها گفت: او چه باید می خواند یا رسول الله؟
فرمود: باید چنین می خواند:
(أتیناکـم أتیناکـــم فحیونـــا نحییکــــم
ولولا الذهب الأحمــر ما حلَّتْ بوادیکــــــم
ولولا الحنطه السمــراء ما سمنت عذاریکـــــم)
معنی شعر: «ما آمدیم، ما آمدیم، سلام و درودمان گویید تا سلام و درودتان گوییم
اگر طلای سرخ نبود آراسته نمی گشت بیابان هایتان
و اگر گندم های طلائی نبود دوشیزگانتان فربه نمی گشتند.»

در شرع اسلام استفاده از دف در مراسم عروسی جایز می باشد. رسول خدا صلى الله علیه و سلم فرموده است: (فصل ما بین الحلال والحرام: ضرب الدف، و الصوت فی النکاح) یعنی: «حد فاصل بین حلال و حرام: نواختن دف و صدا در نکاح است.»
[ترمذی، و نسائی، وابن ماجه، و حاکم] اما اینکه برخی افراد، اقدام می کنند به برپاکردن خیمه ها، آوردن نوازندگان و رقاصه ها، نوشیدن مشروبات الکلی، اختلاط ناهنجار زنان و مردان، و دختران و پسران باهم، نشستن داماد پهلوی عروس بزک کرده درحالیکه مردم آن ها را نظاره می نمایند، از لحاظ شرع اسلام پذیرفتنی و جایز نبوده و بلکه حرام می باشد و حتی به اجتناب از آن ها امر می کند. کسی که در چنین مراسم عروسی حاضر شود باید صاحب مراسم را با حکمت و گفتار خیرخواهانه آگاه سازد و درصورتی که قادر به بازداشتن آنان از این منکر نبود باید که مراسم مذکور را ترک نماید.

مقاله پیشنهادی

خیار(داشتن اختیار در معامله)

حکمت مشروعیت داشتن اختیار در معامله داشتن حق اختیار در معامله از محاسن اسلام است؛ …