انسانیت اسلام

از عجایب عصر حاضر اینست هنگامی که مطلبی از کتاب هایی با موضوع انسانیت و حقوق بشر می خوانیم..
سخنی از برخی افراد مشهور را مشاهده می کنیم و می بینیم که همه، این گفته او را منتشر می کنند و به زبان های مختلف ترجمه می نمایند..!

اما همین افراد چکار می کردند اگر می دانستند که آیات قرآن و احادیث پیامبر بزرگوارمان محمد صلی الله علیه وسلم درباره انسانیت و حقوق بشر چه چیزی بیان داشته اند؟

الله متعال می فرماید:

“یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَأُنْثَىٰ وَجَعَلْنَاکُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا ۚ إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ عَلِیمٌ خَبِیرٌ” {حجرات:۱۳}

«ای مردمان! ما شما را از مرد و زنی (به نام آدم و حوّاء) آفریده‌ایم، و شما را تیره تیره و قبیله قبیله نموده‌ایم تا همدیگر را بشناسید (و هر کسی با تفاوت و ویژگی خاص درونی و بیرونی از دیگری مشخّص شود). بی‌گمان گرامی‌ترین شما در نزد خدا متّقی‌ترین شما است. خداوند مسلّماً آگاه و باخبر (از پندار و کردار و گفتار شما، و از حال همه‌کس و همه چیز) است».

و در سنن از پیامبر صلی الله علیه وسلم آمده که:

“لا فضلَ لِعربیٍ علَى عَجمی، وَلا لعَجمیٍ علَى عَربی، وَلا لأبیَض عَلى أسوَد، وَلا لأسوَد علَى أبیَض إلّا بِالتَّقوَى، الناسُ مِنْ آدَم، وَآدَم مِنْ تُرابٍ”
«هیچ عربی بر غیر عرب، و نه غیر عربی بر عرب، و نه سفید بر سیاه و نه سیاه بر سفید برتری و فضلی ندارد جز بوسیله تقوا و پرهیزکاری، مردم از آدم هستند و آدم نیز از خاک».

مقاله پیشنهادی

اسباب تقویت صبر انسان بر مصیبت‌‌ها

رعایت امور ذیل در صبر بر مصیبتِ‌ از دست دادن فرزندان، خانواده، خویشاوندان و دیگر …