قربانی کردن

اصل در قربانی آن است که برای زنده ها مشروع است چنانکه رسول الله صلی الله علیه و سلم و اصحابش برای خود و خانواده شان قربانی می کردند امااینکه برخی از مردم گمان می کنند قربانی تنها برای مرده گان است، صحیح نیست و اصلواساسی ندارد.
اما قربانی برای اموات سه حالت دارد:
به همراه زنده گان برای آنها نیز قربانی شود؛ مانند اینکه فرد برای خود و خانواده اش قربانی کند وقصدش زنده گان و اموات باشد
خویشاوندانش که فوت نموده اند و دلیل این قول قربانی کردن رسول الله صلی الله علیه و سلم برای خود و خانوادهاش است در حالی که برخی از خانواده او فوت کرده بودند.

اینکه فرد بر اساس وصیت متوفی برایش قربانی کند.

اینکه فرد به عنوان صدقه برای اموات بطور مستقل قربانی کند: و این جایز است و فقهای حنبلی تقریر نموده اند که ثواب آن به متوفی می رسد با قیاس برصدقه اما آنچه مشخص است این نوع قربانی سنت و مستحب نیست به دلیل آنکه رسول الله صلی الله علیه و سلم برای هیچکدام از درگذشتگانش به طور خصوصی قربانی ننموده است.

نه برای حمزه سید الشهداء ـ رضی الله عنه ـ و نه برای فرزندانش که قبل از او وفات کردند و نه برای همسرش ام المومنین خدیجه رضی الله عنها که از محبوب ترین همسرانش بود.
و از هیچکدام از اصحاب پیامبر رضی الله عنهم اجمعین روایت نشده که برای یکی ازبستگان متوفی خود بطور خصوصی قربانی کرده باشند. همچنین کاری که برخی از مردم انجام می دهند و سال اول وفات میت برایش قربانی می کنند و اعتقاد دارند که در این قربانی نباید هیچ کس را شریک نمود، صحیح نیست.

مقاله پیشنهادی

خیار(داشتن اختیار در معامله)

حکمت مشروعیت داشتن اختیار در معامله داشتن حق اختیار در معامله از محاسن اسلام است؛ …